fb

Preventivmedel

Det finns flera sätt att skydda sig mot oönskade graviditeter och könssjukdomar, och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Det finns preventivmedlen som innehåller hormoner såsom p-piller, mellan-piller, mini-piller, p-ring, p-plåster, p-stav, p-spruta och hormonspiral. Sedan finns det preventivmedlen utan hormoner som exempelvis
koppar
spiral, kondom och femidom.

Du är varmt välkommen till oss för kostnadsfri preventivmedelsrådgivning med en av våra barnmorskor. Under ett rådgivningsmöte informerar vi om de tillgängliga metoderna som finns och tillsammans kommer fram till vilket preventivmedel som passar just dig. Du kan även testa dig för könssjukdomar såsom klamydia, gonorré och kondylom hos oss. Många gånger medför könssjukdomar inga symptom och därför är det viktigt att regelbundet testa sig.  

Välkommen att boka tid hos oss!

 


Sexuell hälsa

Sexuell hälsa innefattar områden såsom intimitet, könsidentitet, njutning och möjligheten att få barn. När det gäller frågor kring din sexualitet finns det inga rätt och fel utan det handlar enbart om vad som känns bra för dig. Vi hjälper dig gärna genom att svara på eventuella frågor och funderingar kring din sexuella hälsa.

Barnmorska kvinnohälsan helsingborg