fb

Gravid

Är du gravid? Grattis!
Många kvinnor upplever att graviditeten och skapandet av ett nytt liv är bland de största de har varit med om. Graviditeten innebär en stor livsförändring där varje graviditets-
vecka följs av utveckling och nya upplevelser. 

Hos oss är du välkommen att göra ett kostnadsfritt graviditetstest om du tror att du kanske är gravid. Graviditeten skapar känslor av förväntningar och kärlek, men också många frågor. För att känna sig trygg i graviditeten och för att få sina frågor och funderingar besvarade bör man (regelbundet) träffa en barnmorska. Barnmorskan är specialist på barnafödsel och kan besvara dina eller din partners frågor. Allt för att du ska känna dig trygg. 

Vanliga symptom
Det första symptomet på en graviditet är ofta utebliven mens. Detta följs ofta av illamående och ibland även kräkningar. Det är inte ovanligt att illamåendet varierar under dygnets timmar. En överhängande känsla av trötthet är ett annat vanligt symptom. En del kvinnor är lyckligt lottade och slipper dessa besvär, eller påverkas mer lindrigt. Någon gång efter graviditetsvecka 12-15 brukar besvären försvinna.

Vill du finnas där för din partner som är gravid?
Vi välkomnar partners till gravida vid alla besök! Att din partner är gravid är givetvis en viktig livsförändring även för dig. Därför är det viktigt att även du som är partner till en gravid känner dig inkluderad och välinformerad under processen. Genom att ni båda träffar oss barnmorskor ökar känslan av att ni går igenom graviditeten tillsammans. När både du och din partner har träffat oss blir det lättare att diskutera funderingar och tankar med varandra.

 

kvinnohalsan-helsingborg-gravid-3-1
kvinnohalsan-helsingborg-gravid
kvinnohalsan-helsingborg-gravid-2