Gravid

Är du gravid? Grattis!
Många kvinnor upplever att graviditeten och skapandet av ett nytt liv är bland de största de har varit med om. Graviditeten innebär en stor livsförändring där varje graviditets-
vecka följs av utveckling och nya upplevelser. 

Hos oss är du välkommen att göra ett kostnadsfritt graviditetstest om du tror att du kanske är gravid. Graviditeten skapar känslor av förväntningar och kärlek, men också många frågor. För att känna sig trygg i graviditeten och för att få sina frågor och funderingar besvarade bör man (regelbundet) träffa en barnmorska. Barnmorskan är specialist på barnafödsel och kan besvara dina eller din partners frågor. Allt för att du ska känna dig trygg. 

Vanliga symptom
Det första symptomet på en graviditet är ofta utebliven mens. Detta följs ofta av illamående och ibland även kräkningar. Det är inte ovanligt att illamåendet varierar under dygnets timmar. En överhängande känsla av trötthet är ett annat vanligt symptom. En del kvinnor är lyckligt lottade och slipper dessa besvär, eller påverkas mer lindrigt. Någon gång efter graviditetsvecka 12-15 brukar besvären försvinna.

Vill du finnas där för din partner som är gravid?
Vi välkomnar partners till gravida vid alla besök! Att din partner är gravid är givetvis en viktig livsförändring även för dig. Därför är det viktigt att även du som är partner till en gravid känner dig inkluderad och välinformerad under processen. Genom att ni båda träffar oss barnmorskor ökar känslan av att ni går igenom graviditeten tillsammans. När både du och din partner har träffat oss blir det lättare att diskutera funderingar och tankar med varandra.

 

Kvinnohälsan Stortorget!
Kvinnohälsan är en familjär barnmorskemottagning som har funnits sedan 2011. Vårt uppdrag är att utföra alla de kontroller och tester som rekommenderas samt att få dig att känna dig trygg och välinformerad under genom hela graviditeten. En av våra främsta styrkor är att vi är en liten och familjär klinik som värnar högt om din integritet. Du får träffa någon av våra barnmorskor, Eva eller Zena, hon kommer sedan att följa dig genom alla dina besök hos oss. Du kommer snart märka att hon lär känna dig och dina unika behov och funderingar. Denna nära kontakt med våra barnmorskor brukar vara väldigt uppskattat av våra patienter.

Lista dig hos Kvinnohälsan för att bli patient
För att bli patient hos oss behöver du först och främst lista dig på vår mottagning. Det gör du enklas genom 1177. Du kan även fylla i en blankett om val av barnmorskemottagning som du sedan skickar till oss. 

Vi önskar dig och din partner varmt välkomna!